2019.10.09 15:08 |Kategorija:  Cover news
BNS nuotr.

Įtariant nelegalaus verslo dengimu, sulaikytas vienas iš Kauno ekonominės policijos vadovų (dar papildytas)

papildymai visame tekste

Vilnius, Kaunas spalio 9 d. (BNS). Dėl įtarimų nelegalaus verslo dengimu sulaikytas vienas iš Kauno ekonominės policijos vadovų, trečiadienį pranešė Policijos departamentas.

BNS žiniomis, sulaikytas Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos trečiojo skyriaus viršininkas Donatas Karalukas.

„Buvo atliekamas ikiteisminis tyrimas tiek Policijos departamente, tiek Kriminalinės policijos biure dėl disponavimo akcizais prekėmis, sulaikyti devyni asmenys, tarp jų vienas pareigūnas“, – spaudos konferencijoje Kaune policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris.

Pasak jo, sulaikymų gali būti daugiau.

Kauno apskrities policijai vadovauti skiriamas Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas. 

„Įtariame, kad prie šių nusikalstamų veikų (...) galimai yra prisidėję policijos pareigūnai, kurie dirba Kauno apskrities policijos komisariate. Vienas iš jų yra sulaikytas, kreipsimės dėl jo suėmimo“, – sakė E. Jablonskas.

Policijos vadovai žada, kad Kauno apskrities policijoje bus atliekamas įstaigos auditas, šalinamos korupcijos rizikos. 

Kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis sakė, kad keturiems asmenims paskirtas suėmimas daugiau nei dešimčiai parų.

Anot Policijos departamento, šią savaitę Kaune sulaikyti asmenys, kurie kelerius metus organizavo nelegalaus alkoholio verslą bei prekybą vogtomis automobilių detalėmis.

Kartu su jais buvo sulaikytas D. Karalukas ir vieno iš Kauno policijos padalinių buvęs vadovas. Įtariama, kad jie žinojo apie šią nelegalią veiklą. 

Operacijos metu iš viso sulaikyti devyni įtariamieji, atliktos kelios dešimtys kratų Kauno ir Marijampolės apskrityse. 

Tarp sulaikytųjų – vienos Kauno įmonės, kuri užsiima policijos konfiskuoto turto saugojimu, vadovas.

BNS žiniomis, tai bendrovės „Aleksoto prekyba“ vadovas Rimtautas Petronis.

Kauno apskrities policijos viršininkas Darius Žukauskas BNS sakė esantis vaiko priežiūros atostogose ir kol kas nieko apie situaciją nežinantis.

„Aš atostogose, tikrai neturiu, ką komentuoti, esu išvykęs, ne Lietuvoje. Nuo balandžio mėnesio atostogauju. (...) Kai grįšiu iš atostogų, tada ir žinosiu“, – sakė jis.

Operacijoje nuo pirmadienio iki trečiadienio dalyvavo Policijos departamento Imuniteto valdybos, Lietuvos kriminalinės policijos biuro, generalinės prokuratūros, mokesčių inspekcijos, Aplinkos apsaugos pareigūnai. 

„Čia turbūt du dalykai svarbūs – tie, kurie sąžiningai dirbo, mes juos gynėme ir ginsim, na, o jeigu kažkurie yra prisidėję prie šių nusikalstamų veikų padarymo, tai jiems teks atsakyti“, – BNS sakė policijos komisaras Linas Pernavas. 

Jis tikino, kad tai yra tyrimo pradžia ir daugiau detalių paaiškės eigoje.

„Šiandien daugiau klaustukų, nei atsakymų. (...) Darome viską, kad Kauno vyriausiojo policijos komisariato veikla būtų skaidri“, – kalbėjo komisaras.

„Tyrimas vyko daugiau kaip metus, tiriamos tokios nusikalstamos veikos, kaip neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis, nusikalstamu būdu gauto turto įgijimas arba realizavimas, neteisėtas vertimasis ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla, piktnaudžiavimas tarnyba, kyšininkavimas“, – rašoma Policijos departamento išplatintame pranešime. 

Kratų metu rastas ir paimtas didelis kiekis akcizais apmokestinamų prekių: daugiau nei 16 tūkst. vienetų įvairių banderolėmis nepaženklintų alkoholinių gėrimų butelių, vogtų automobilių detalių, kitų galimai vogtų prekių.

Kratų metu iš įvairių vietų bei asmenų rasta ir paimta daugiau kaip 50 tūkst. eurų, įtariama, gautų vykdant nusikalstamas veikas. Priimtas sprendimas apriboti nuosavybės teises į įtariamųjų sąskaitas.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS sakė, kad dėl kardomųjų priemonių įtariamiesiems sprendžia Kauno teismas.

Kauno apylinkės teismas ir Generalinė prokuratūra kol kas negalėjo pateikti informacijos, kada šie posėdžiai yra numatyti ir ar kokios nors kardomosios priemonės jau yra paskirtos.

Autoriai: Jonas Kisielius, Austėja Masiokaitė-Liubinienė

[email protected], +370 5 205 85 32, Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: