2018.09.23 00:15 |Kategorija:  Cover news
BNS nuotr.

Kaune tikintieji renkasi laukti popiežiaus aukojamų mišių (atnaujintas)

atnaujintas pranešimas

Kaunas, rugsėjo 22 d. (BNS). Kaune jau nuo šeštadienio vakaro renkasi tikintieji, lauksiantys popiežiaus Pranciškaus aukojamų sekmadienio ryto mišių. 

Į Santakos parką, kur sekmadienį 10 valandą bus aukojamos mišios, žmonės galėjo patekti nuo šeštadienio 22 valandos.

Medikė 55-erių Simona ir švietimo įstaigoje dirbanti 54-erių Audronė vienos pirmųjų šeštadienį atėjo prie vartų – jos sakė atvykusios į naktį vykstančias adoracijas. Vėliau moterys planuoja čia grįžti jau rytą.

„Popiežius tikrai neapsilanko kiekvienais metais. Jis – ilgai lauktas“, – kalbėdama apie šio vizito svarbą sakė Simona.

Ji atkreipė dėmesį, kad jau prieš kelias dienas lietuviai tapo geresni, tolerantiškesni vienas kitam.

„Yra pakylėjimo jausmas. Dauguma žmonių jau labai seniai ruošiasi šiam susitikimui. Tai kažkas nepaprasto, neeilinė diena“, – kalbėjo Audronė.

Nepaisydami žvarbaus oro, dalis tikinčiųjų į Santaką atvyko planuodami budėti ir mišių laukti per naktį.

Su anūku iš Ežerėlio atvykęs 57-erių šios parapijos zakristijonas Stasys Lukerovas sakė, kad išvysti paprastumu žavintį popiežių Lietuvoje jam yra neapsakomas džiaugsmas.

„Anūkas paragino pasinaudoti proga. Kai per televiziją žiūrėjau popiežiaus atvykimą, net ašaros ištryško. Neapsakomas džiaugsmas, kai atvažiuoja Šventasis Tėvas aplankyti mūsų mažą Lietuvą. Popiežius parodo savo paprastumą, kartu ir orumą“, – BNS sakė S. Lukerovas.

46-erių vilnietė Gytė Paplauskaitė, besiverčianti menine individualia veikla, BNS sakė, kad iš vakaro atvyko norėdama apsidrausti – ji nebuvo tikra, ar vėliau pavyktų laiku pasiekti mišių vietą.

„Šis popiežius yra labai novatoriškas. Man jis patinka. Jis duoda labai daug minčių apmąstymams. Pas šį popiežių randu keisto netikėtumo“, – kalbėjo tikinčioji.

Pasiruošimo popiežiaus vizitui komiteto atstovė Santa Kančaitė BNS sakė, kad dauguma norinčiųjų budėti per naktį greičiausiai rinksis Rotušės aikštėje esančioje Kauno Šv. Pranciškaus Ksavero (jėzuitų) bažnyčioje. Čia šeštadienio vakarą prasidėjo maldos budėjimas.

Vėlų vakarą šioje bažnyčioje buvo susirinkę apie šimtas tikinčiųjų. Jie čia meldėsi, klausėsi giesmių, taip pat galėjo prieiti išpažinties.

Pamaldos su popiežiumi sekmadienį prasidės 10 valandą, į jas iš anksto išdalyta apie 90 tūkst. kvietimų.

Kvietimai buvo dalijami ir šeštadienį, juos planuojama platinti iki pat renginio. Santakos parke veiks ir specialus sektorius ir ekranas žmonėms be kvietimų, todėl kol kas nėra žinoma, kiek žmonių susirinks.

Prieš 25 metus Santakoje mišias laikė tuometinis popiežius Jonas Paulius II.

Popiežius Pranciškus į Lietuvą atvyko šeštadienį. Jis susitiko su valstybės vadovais ir tikinčiaisiais Aušros Vartuose bei Katedros aikštėje. Organizatorių teigimu, pasveikinti popiežių sostinėje šeštadienį buvo susirinkusi 60 tūkst. žmonių minia. 

Sekmadienio popietę Bažnyčios vadovas grįš į sostinę, kur pagerbs sovietų ir nacių režimų aukas. 

Autorė: Austėja Masiokaitė

[email protected], +370 645 09 386 - Lietuvos naujienų skyrius

 

Rodyti: