2018.03.09 06:24 |Kategorija:  Cover news
REUTERS-Scanpix nuotr.

Šiaurės Korėjos ir JAV lyderiai gegužę susitiks derybų branduoliniu klausimu

Vašingtonas, kovo 9 d. (AFP-BNS). Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) ir JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) gegužę susitiks sudaryti sutarties, pagal kurią iš Korėjos pusiasalio būtų pašalinti branduoliniai ginklai, po trečiadienį vykusių derybų Baltuosiuose rūmuose sakė vienas aukšto rango Pietų Korėjos pareigūnas.

„Pasakiau prezidentui Trumpui, kad per mūsų susitikimą Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas sakė esąs įsipareigojęs denuklearizacijai“, – sakė Pietų Korėjos nacionalinio saugumo patarėjas Chung Eui-yongas (Čung Ejongas), neseniai dalyvavęs aukšto lygio susitikime Pchenjane.

„Kimas pažadėjo, kad Šiaurės Korėja susilaikys nuo bet kokių tolesnių branduolinių arba raketų bandymų, – sakė jis žurnalistams per neįprastą susitikimą prie Baltųjų rūmų. – Prezidentas Trumpas palankiai įvertino šią informaciją ir sakė gegužę susitiksiantis su Kim Jong Unu, kad pasiektų nuolatinė denuclearizaciją.“

Baltieji rūmai ketvirtadienį patvirtino, kad D. Trumpas susitarė susitikti su Šiaurės Korėjos lyderiu ir tartis dėl denuklearizacijos, bet pabrėžė, jog JAV sankcijos liks galioti.

„Prezidentas Trumpas labai vertina Pietų Korėjos delegacijos ir prezidento Moon (Jae-ino, Mun Džejino) malonius žodžius“, – sakoma Baltųjų rūmų atstovės spaudai Sarah Sanders (Saros Sanders) pranešime.

„Jis priims kvietimą susitikti Kim Jong Unu, bet vieta ir laikas dar bus nuspręstas, – pridūrė ji. – Laukiame Šiaurės Korėjos denuklearizacijos. Kol kas visos sankcijos ir maksimalus spaudimas privalo išlikti.“

   

[email protected], +370 5 205 8525 – Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: