2018.02.13 12:07 |Kategorija:  Cover news
BNS nuotr.

Nederamu elgesiu su studentėmis apkaltintas G. Trimakas traukiasi iš VDA (papildytas)

papildymai visame tekste

Vilnius, vasario 13 d. (BNS). Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas fotografas Gintautas Trimakas, sulaukęs kaltinimų dėl netinkamo elgesio su studentėmis, palieka Vilniaus dailės akademiją (VDA).

Jis pirmadienį įteikė prašymą atleisti iš pareigų, BNS sakė akademijos rektorius Audrius Klimas. Rektorius sakė, kad prašymą tenkins.

„Prašymą gavau vakar, dar tariamės dėl tam tikro laiko, kurį jis turi pagal Darbo kodeksą, jis nori poros savaičių susitvarkyti reikalus, perduoti darbus“, – sakė A. Klimas.

Anot rektoriaus, nepaisant G. Trimako sprendimo trečiadienį Senatas vis tiek diskutuos apie jo elgesį, savo išvadas posėdyje pristatys Senato etikos komitetas. Pirmadienį šis komitetas konstatavo, kad bandydamas užmegzti neakademinius santykius su studentėmis, G. Trimakas pažeidė šios aukštosios mokyklos etikos normas. Savo išvadas komitetas padarė išnagrinėjęs dviejų studenčių skundus, kuriuose kalbama apie kelerių metų senumo įvykius.

G. Trimakas teigia, kad traukiasi, nes jo elgesys buvo įvertintas neigiamai.

„Yra lygiava, man nesvarbu, ar aš mažiau nusikaltęs, ar daugiau – kitaip ir negalėjo būti“, – BNS antradienį teigė G. Trimakas, paklaustas apie išėjimo iš VDA motyvus.

Jis sako dar neapsisprendęs, ar eis į Prezidentūrą ketvirtadienį atsiimti Nacionalinės kultūros ir meno premijos.

„Premija – labai svarbu, bet aš šio klausimo sau nekeliu“, – teigė jis. Pati premija - 30 tūkst. 400 eurų - G. Trimakui jau yra išmokėta.

Nederamu elgesiu su studentėmis apkaltintas G. Trimakas pirmadienį žurnalistams teigė galėjęs būti ne taip suprastas, nes neturintis netinkamų intencijų studentų atžvilgiu. Jis teigė per šį skandalą supratęs, kad „negalima su visais būti draugiškam“. Kartu jis aiškino nepykstantis ant apie jį prabilusių merginų.

„Yra geras bruožas, kad laisvėjame, kad galima išties bet kokiomis formomis tą problemą iškelti. Ir kiek čia man bekainuotų, tas turėtų vis tiek teigiamai išsispręsti, nes, manau, ir skausmą nešioti tą, kažkokį nusivylimą autoritetais nešioti tiek metų ir nedrįsti pasakyti – tai galbūt šita forma ir yra viena iš tokių pagrindinių“, – dėstė menininkas.

Pastarosiomis savaitėmis kaltinimų nederamu seksualiniu elgesiu su studentais viešojoje erdvėje buvo išsakyta ir dabar jau buvusių VDA dėstytojų tapytojo Jono Gasiūno, psichologo Arvydo Liepuoniaus, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje dėstančio Lietuvos rusų dramos teatro vadovo režisieriaus Jono Vaitkaus atžvilgiu.

Autoriai: Donata Majauskienė, Ignas Jačauskas

[email protected], +370 5 205 85 31 - Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: