2017.07.17 09:32 |Kategorija:  Cover news

BNS/RAIT apklausa: dėl siūlomų mokesčių pakeitimų pagerėjimo tikisi dešimtadalis gyventojų

Vilnius, liepos 17 d. (BNS). Tik dešimtadalis gyventojų mano, kad Vyriausybės siūlomos mokesčių permainos pagerins jų finansinę padėtį, rodo naujienų agentūros BNS užsakymu rinkos tyrimų kompanijos RAIT atlikta apklausa.

Reprezentatyvaus tyrimo metu birželį 25 proc. apklaustųjų nurodė, kad įgyvendinus mokestinius pasiūlymus, kuriais valdžia sako siekianti didinti skurdžiai gyvenančiųjų pajamas, jų finansinė padėtis pablogėtų.

37 proc. apklaustųjų teigė, kad siūlomos mokestinės permainos neturėtų įtakos jų finansinei situacijai, penktadalis tyrimo dalyvių tvirtino nieko negirdėję apie Vyriausybės pasiūlymus, o 8 proc. šiuo klausimu nuomonės neturėjo.

Finansinės padėties pagerėjimo daugiausiai tikisi gyventojai su aukštuoju išsilavinimu, pablogėjimo - vadovai, įmonių savininkai ir aukščiausias pajamas gaunantys gyventojai.

Apie Vyriausybės mokestinius pasiūlymus dažniausiai nieko nėra girdėję 15-24 metų amžiaus gyventojai.

Birželio 9 - liepos 2 dienomis tiesioginio interviu būdu apklausta 1010 Lietuvos gyventojų nuo 15 iki 74 metų. Rezultatų paklaida siekia 3,1 proc.

Vyriausybė siūlo nuo kitų metų didinti neapmokestinamųjų pajamų dydį ir prilyginti jį minimaliai mėnesio algai, įvesti tiesiogines fiksuotas išmokas už vaikus ir atsisakyti dalies mokesčių lengvatų. Kritikai sako, kad siūlomi pakeitimai yra nedideli ir neprisidės prie viduriniosios klasės stiprinimo.

Mokesčių pakeitimus Seimas svarstys rudens sesijoje, kartu su 2018 metų biudžeto projektu, o pakeitimai turėtų įsigalioti nuo 2018-ųjų pradžios.


padidinti grafiką

[email protected], +370 5 205 8520 - Verslo naujienų skyrius

Rodyti: