2017.05.19 15:53 |Kategorija:  Cover news
BNS nuotr.

Pasieniečių šunį nušovusiam A.Komskiui skirta bauda ir konfiskuotas ginklas (dar papildytas)

papildymai visame tekste, patikslinta žala 2 pastraipoje

Vilnius, gegužės 19 d. (BNS). Pasieniečių šunį nušovusiam Arvydui Komskiui Tauragės rajono apylinkės teismas penktadienį skyrė daugiau nei 5,4 tūkst. eurų baudą ir konfiskavo ginklą.

Jis taip pat turės atlyginti daugiau nei 8 tūkst. eurų žalą pasieniečiams už nušautą šunį.

A.Komskis pripažintas kaltu pagal abu kaltinimus – dėl žiauraus elgesio su gyvūnu ir svetimo turto sunaikinimo, BNS pranešė teisėjo padėjėja Aistė Jurkšaitienė.

„Įrodyta, kad A.Komskis padarė nusikalstamą veiką, nes žiauriai elgėsi su gyvūnu. Tyčia, demonstruodamas nepateisinamą negaleistingumą ir savivalę, be jokios pateisinamos priežasties šovė į VSAT Pagėgių rinktinės tarnybinį šunį Ramzį“, – nusprendė teismas.

Priimdamas nuosprendį, teismas rėmėsi specialistų išvadomis. Specialisto išvadoje nustatyta, jog į šunį šauta iš ne mažesnio nei 2,5 metro atstumo, o rikošeto versija paneigta. Įspėjamojo šūvio nebuvo.

Teismas nenustatė, kad A.Komskiui, kuris yra profesionalus medžiotojas ir gyvūnų bei ginklų žinovas, grėsė akivaizdus pavojus. Teismas pareiškė, kad netiki jo paaiškinimais, jog vyras nesitikėjo ir negalvojo, kad gali nušauti šunį.

Medžiotojui teisme perkvalifikuotas kaltinimas, kaltinant tuo, kad jis sunaikino didelės vertės – apie 10 tūkst. eurų – svetimą turtą. Tačiau teismas, išanalizavęs kito pasieniečių šuns įsigijimo ir paruošimo tarnybai duomenis, konstatavo, kad žala yra mažesnė, nei nurodyta pakeistame kaltinime.

A.Komskis kaltu pripažintas pagal tą straipsnį, pagal kurį jis buvo perduotas teismui.

Nuosprendis nėra galutinis ir per 20 dienų dar gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

Nuteistasis baudą turės sumokėti per pusmetį, o ginklą perduoti Ginklų fondui. Medžiotojo bilietas jam grąžinamas.

Prokuratūra A.Komskiui prašė skirti didesnę – 7532 eurų baudą. Teismas jam skyrė 5649 eurų baudą. Įskaičius sulaikymo laiką, skirta 5498 eurų bauda.

Pareigūnų šuo nušautas pernai rugsėjį Pagėgių savivaldybės Šereitlaukio kaimo prieigose, prie Nemuno, vykdant kontrabandininkų persekiojimo operaciją.

Pareigūnams surengus pasalą, sulaikytas krovinio atsiimti atvažiavęs 31-erių Pagėgių gyventojas, dar trys vyrai spruko į mišką.

Bardinų užkardos kinologas su trejų metų belgų aviganiu Ramziu apie tris kilometrus sekė bėglių pėdsakais, čia netrukus į šunį buvo paleistas šūvis – jis nugaišo vietoje. Incidentas įvyko dieną, šuo buvo su specialia šviesą atspindinčia liemene su VSAT skiriamaisiais ženklais.

Tarnybinį pasieniečių šunį nušovė tuometinio Seimo vicepirmininko „tvarkiečio“ Kęsto Komskio ir Pagėgių mero Virginijaus Komskio brolis.

Komskiai teigia, kad įvykis buvo nelaimingas atsitikimas.

Kaltinamajame akte nurodyta, kad A.Komskis medžioklės metu stovėjo ant miško kelio su graižtviniu šautuvu.

Nuteistajam iki nuosprendžio įsiteisėjimo palikta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

A.Komskis anksčiau neteistas, dirbantis, darbovietėje charakterizuojamas teigiamai, baustas administracine tvarka.

Autorė: Ingrida Steniulienė

[email protected], +370 5 205 8532 - Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: