2016.10.28 07:38 |Kategorija:  Cover news
REUTERS-Scanpix nuotr.

Kandidato į JAV viceprezidentus Pence'o lėktuvas nuslydo nuo tako, žmonės nenukentėjo (papildytas)

papildytas pranešimas

Niujorkas, spalio 28 d. (AFP-AP-BNS). JAV respublikonų kandidato į viceprezidento postą Mike'o Pence'o kampanijos lėktuvas ketvirtadienį vakare nuslydo nuo tako, leisdamasis Niujorko LaGuardios (LaGvardijos) oro uoste, pranešė jo kampanija.

Pranešimų apie nukentėjusius žmones nebuvo.

„Jutome, kaip lėktuvas slysta nuo tako, o po to labai staigiai sustojo“ po nusileidimo, sakė tame lėktuve buvusi televizijos CNN prodiuserė Elizabeth Landers (Elizabet Landers).

„Gubernatorius ir visi ten buvę nenukentėjo“, – pridūrė ji, turėdama omenyje kandidato į prezidentus Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) kampanijos partnerį.

Lėktuvas „Boeing 737“ visiškai nuslydo nuo tako ant žolės, pasakojo E.Landers. Pasak jos, lėktuvo korpusas buvo aptaškytas purvu ir žole, o ant kilimo ir tūpimo tako matėsi „rėžiai“.

Kai lėktuvas sustojo, JAV Slaptosios tarnybos agentai nuskubėjo iš lėktuvo galo į priekį, kur sėdėjo M.Pence, ir rado jį nenukentėjusį.

Tuojau po šio incidento oro uoste nufilmuotame vaizdo įraše matėsi, kad avarija įvyko per smarkų lietų. M.Pence'as metėsi spaudžiantis rankas skubiai atvažiavusiems gelbėtojams ir pozavo nuotraukoms.

„Labai dėkingas, kad visi mūsų lėktuve saugūs, – Indianos gubernatorius rašė „Twitter“ žinutėje po incidento. – Dėkingas mūsų gelbėtojams ir už daugybės (žmonių) rūpestį bei maldas. Rytoj – vėl į kelią!“

D.Trumpas, tuo metu dalyvavęs kampanijos renginiuose Ohajuje, po šios avarijos paskambino M.Pence'ui, sakė jo atstovė Stephanie Grisham (Stefani Grišam).

„Jis susisiekė su gubernatoriumi Pence'u ir labai džiaugiasi, kad visi buvę lėktuve yra saugūs“, – sakė ji.

D.Trumpo varžovė demokratų kandidatė Hillary Clinton (Hilari Klinton) po šios avarijos irgi parašė „Twitter“: „Džiaugiuosi išgirdusi, kad @mike_pence, jo darbuotojai, Slaptosios tarnybos (agentai) ir įgula yra saugūs.“

Lėktuvas į Niujorką atskrido iš Fort Dodžo Ajovos valstijoje, kur jis anksčiau ketvirtadienio popietę taip pat leidosi „kietai“, bet išsilaikė ant tako. Po kampanijos renginio Fort Dodže M.Pence'o skrydis į Niujorką buvo pavėlintas dėl nepalankių orų. Laukdamas Ajovos oro uoste, gubernatorius apie 20 min. mėtė amerikietiškojo futbolo kamuolį su savo darbuotojais, žurnalistais ir Slaptosios tarnybos agentais.

Išnuomotas oro bendrovės „Eastern Airlines“ lėktuvas artėdamas prie LaGuardios buvo smarkiai kratomas. Kai važiuoklė palietė taką, pilotas paspaudė stabdžius, o lėktuvas pradėjo slysti šonu. Kai jis sustojo, keleiviai užuodė svylančios gumos kvapą.

Federalinė aviacijos administracija (FAA) nurodė: „Lėktuvą sustabdė sugniuždoma tako saugumo technologija, vadinama Sudėtinių medžiagų blokavimo sistema.“ Šią sistemą sudaro tako pakraščiuose išklota speciali tiksliai parinkto atsparumo danga, įlūžtanti nuo lėktuvo svorio ir jį stabdanti.

37 keleiviai, tarp jų M.Pence'as, ir 11 įgulos narių, buvo evakuoti per lėktuvo galines duris.

Niujorko ir Naujojo Džersio uostų valdyba po šio incidento uždarė taką, bet vėliau jis vėl buvo atidarytas. Pranešime patvirtinama, kad lėktuvas nulėkė nuo tako, bet žmonės nenukentėjo, o gaisras neįsiplieskė.

Uostų valdybos vykdomasis direktorius Patrickas Foye (Patrikas Fojė) sakė, kad Nacionalinė transporto saugumo valdyba (NTSB) „perims tyrimo kontrolę. Lėktuvas liks, kur yra, kol NTSB leis jį patraukti.“

[email protected], +370 5 205 8525 – Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: