2016.08.25 15:59 |Kategorija:  Cover news
BNS nuotr.

Generalinis prokuroras pavaduotoju pasirinko prezidentės patarėjos advokatą G.Danėlių

Vilnius, rugpjūčio 25 d. (BNS). Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis savo pavaduotoju pasirinko prezidentės Dalios Grybauskaitės atstovės spaudai Daivos Ulbinaitės buvusį advokatą Giedrių Danėlių.

Generalinė prokuratūra BNS ketvirtadienį patvirtino, kad E.Pašilis kontoros „Tark Grunte Sutkiene“ advokatui praeitą savaitę pranešė, kad teiks jo kandidatūrą prezidentei.

Iš pradžių šią informaciją prokuratūra neigė, sakydama, kad iš anksto neskelbtame prokuratūros ir advokato susitikime buvo aptarti tik bendro pobūdžio klausimai, tačiau vėliau poziciją pakeitė.

„Tarp tų bendro pobūdžio klausimų buvo aptartas ir klausimas dėl jo kaip galimo generalinio pavaduotojo galimos kandidatūros ir kad artimiausiu metu bus teikiama jo kandidatūra prezidentei“, - BNS ketvirtadienio popietę sakė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus atstovė Rita Stundienė.

G.Danėlius atstovavo prezidentės atstovei spaudai Daivai Ulbinaitei byloje, kurioje ji buvo kaltinama dėl valstybės paslapties atskleidimo. Šioje byloje D.Ulbinaitė buvo išteisinta.

Pasikeitusi prokuratūros pozicija

Apie G.Danėliaus kandidatūrą į generalinio prokuroro pavaduotojus trečiadienį pranešė „Lietuvos ryto“ televizija.

„Tiesiog yra vienas galbūt iš kandidatų, bet dar aš negalėčiau patvirtinti. Kol kas yra tik galvojama, ieškoma antro kandidato, kuris būtent kuruotų Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos departamentą“, – televizijai sakė generalinis prokuroras Evaldas Pašilis.

R.Stundienė ketvirtadienio rytą BNS teigė, jog E.Pašilis nepatvirtino jokios konkrečios personalijos jį kalbinusiam televizijos žurnalistui.

Prokuratūros atstovė iš pradžių sakė, kad „jokia konkreti kandidatūra Prezidentūrai nėra dar pateikta ir kol kas nėra kalbos apie konkrečias kandidatūras“.

Praėjus kelioms valandoms atsakydama į BNS klausimą R.Stundienė teigė, kad „generalinis prokuroras E.Pašilis rugpjūčio 18 dienos popietę buvo neplanuotai susikęs su buvusiu ilgamečiu prokuratūros prokuroru G.Danėliumi ir aptarė bendro pobūdžio klausimus“.

„Prokuratūros vienas iš prioritetų tai yra gerinti vidinę komunikaciją institucijoje, palaikyti ir stiprinti komunikavimą su buvusia prokuratūros bendruomene“, - BNS tuomet R.Stundienė. Prokuratūros atstovė tik po pakartotinių BNS klausimų pripažino, jog susitikime aptartas ir G.Danėliaus kandidatavimas.

[email protected], +370 5 239 64 16 - Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: